70-ojo veiklos jubiliejaus proga – naujų meno kolektyvų narių paieškos

 70-ojo veiklos jubiliejaus proga – naujų meno kolektyvų narių paieškos

Kultūros įstaigose metai skaičiuojami kiek kitaip – dažniausiai nuo rudens. Tai vadinama nauju kūrybiniu sezonu, kuris prasideda rugsėjį ar spalį, kai visi sugrįžta po atostogų į kasdienius savo darbus, o ilgėjančiais vakarais ar savaitgaliais ima žvalgytis, kokie renginiai bei pramogos vyksta arčiau namų.

Jubiliejiniai metai

Kėdainių kultūros centrui šis ruduo – jubiliejinis. Įstaigos veikla prasidėjo 1946 m., kai Kėdainiuose, Savanorių gaisrininkų draugijos pastate, dabartinėje Paeismilgio gatvėje, buvo įkurti Kėdainių kultūros namai.

Pastatas ant kalno, J. Basanavičiaus gatvėje, kur šiuo metu yra Kėdainių kultūros centras, atidarytas 1961 m. kovo 12 d.

Nuo 2001-ųjų Kėdainių kultūros centrui vadovauja Ona Mikalauskienė.

Taigi, 2016-ieji Kėdainių kultūros centrui – jubiliejiniai metai. Minime 70-uosius įstaigos veiklos ir 55-uosius savo namų, kuriuose tiek laiko ir gyvename, metus. Ruošiamės prasmingai paminėti šias sukaktis, o to nepadarytume be didelio būrio kultūrai neabejingų žmonių ir mėgėjų meno kolektyvų.

Į mėgėjų meno kolektyvus kviečiame naujus narius

Kamerinis choras AVE MUSICA labai laukia vaikinų ir vyrų, kurie galėtų papildyti choro gretas. Dalyvavimas šiame ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje žinomame chore – tai ne tik dainavimo įgūdžių tobulinimas. Aukščiausią Lietuvos liaudies kultūros apdovanojimą „Aukso paukštę“ pelniusi AVE MUSICA kiekvienais metais iš tarptautinių konkursų, vykstančių užsienio šalyse, namo sugrįžta su aukščiausiais apdovanojimais.
Repeticijos vyksta Kėdainių kultūros centre trečiadieniais 18.30 val.
Chorui vadovauja Kėdainių krašto kultūros premijos laureatas Algirdas Viesulas, tel. 8 634 90260

Tremtinių ir politinių kalinių mišrus choras DIEMEDIS visada laukia tų, kurie nori dainuoti patriotines dainas ir dalyvauti tremtinių šventėse bei sąskrydžiuose.
DIEMEDIS repetuoja Kėdainių kultūros centre pirmadieniais ir trečiadieniai nuo 16 val.
Chorui vadovauja tremtinio dukra Aušra Kazlauskienė, tel. 8 699 26260

Folkloro ansambliui JORIJA, nuo 1978 m. nepailstamai puoselėjančiam Kėdainių krašto folklorą, labai reikia muzikantų. Ansamblis į savo gretas mielai priimtų grojančius, dainuojančius, šokančius vyresnio amžiaus vyrus.
JORIJA repetuoja Kėdainių kultūros centre antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 17 val.
Ansambliui vadovauja Kėdainių krašto kultūros premijos laureatė, etnografė Regina Lukminienė, tel. 8 616 93051

Sakralinės muzikos ansambliui GIESMĖ vadovaujantis ansamblio įkūrėjas muzikas Jonas Zenonas Bernadišius, paklaustas apie kolektyvą, sako: „Didžiuojuosi šiomis moterimis. Ir labai kviečiu prisijungti kitas, galinčias ir norinčias dainuoti“.
GIESMĖS repeticijos vyksta Kėdainių kultūros centre trečiadieniais nuo 15.30 val.
Vadovo tel.: 8 620 27275, 8 347 52264

Šiuolaikinio šokio grupė TEMPUS kviečia prisijungti 5–12 klasių mokinius.
Repeticijos vyksta Kėdainių kultūros centre šeštadieniais nuo 12 val.
Šokėjams vadovauja choreografė Raminta Matulytė-Šilienė, tel.: 8 645 83433, 8 672 29410

Vaikų ir jaunimo teatro studija POLĖKIS repetuoja pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 15 val. ir šeštadieniais nuo 10 iki 12 val. Visada galite prisijungti prie jaunųjų artistų, kuriems vadovauja profesionali aktorė ir režisierė Genovaitė Gustytė Šaučiūnienė, tel. 8 612 65321

Informacija apie jubiliejinius renginius – artimiausiu metu.

Visi Kėdainių kultūros centro darbuotojai ir mėgėjų meno kolektyvų nariai ruošiasi jubiliejiniams renginiams. Apie juos pranešime artimiausiu metu.

Kėdainių kultūros centro inf.

Kėdainių kultūros centro informacija

Daugiau skaitykite: http://kedainietis.lt/naujienos/naujienos/kedainiu-kulturos-centras-pradeda-70-uosius-veiklos-metus/

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video