Josvainių ambulatoriją papuošė vietinės fotomenininkės nuotraukos

 Josvainių ambulatoriją papuošė vietinės fotomenininkės nuotraukos

Neseniai Josvainių ambulatoriją papuošė josvainietės fotomenininkės Rasos Maskaliūnienės fotografijos. „Ir mūsų, ir fotomenininkės norai sutapo – norėjome papuošti, pagražinti Josvainių ambulatoriją artėjančio Kėdainių PSPC 20-mečio proga. Tai yra puiki dovana mūsų ambulatorijos pacientams. Ši paroda buvo Rasos svajonė ir mes padėjome ją įgyvendinti. Džiaugiuosi, kad kolektyvas palaikė ir finansiškai prisidėjo“, – sakė Josvainių ambulatorijos bendrosios praktikos slaugytoja Sonata Leščinskienė.

„Esu fotomenininkė, taip galite mane pristatyti. Esu kilusi iš Josvainių, tik 13 metų gyvenom Kaune, po to atsikėlėm gyventi į Josvainius. Ir jau ketvirti metai savo gimtinėje“, – teigė pakalbinta fotografijų autorė. Paklausta, kaip kilo mintis būtent ambulatorijoje eksponuoti savo darbus, moteris sakė, kad susirgus vaikams, jai tenka dažnai lankytis ambulatorijoje. Tuomet ir atkreipusi dėmesį į tuščias ir nykiai atrodančias šios gydymo įstaigos sienas.

[#gallery=987#]

„Prisiminiau, kad pati kai lankiausi Kauno klinikose ir laukiau eilės pas gydytoją, gėrėjausi fotoparoda. Taip kilo mintis ir man papuošti Josvainių ambulatoriją.

Norėtųsi, kad žmonės bent trumpam stabtelėtų ir pamatytų nuostabius dalykus, esančius aplink mus. Taip, šiais laikais visi skubame, rutina ir rūpesčiai ir, rodos, niekam nelieka laiko. Tad savo nuotraukose noriu parodyti, kokia graži mūsų gamta, gyvūnija. Net elementarūs dalykai nuotraukose gali atrodyti didingai. Reikia pastebėti smulkmenas. Pamenu, jau nuo paauglystės „fotografuodavau“ akimis, sakydavau, kad štai čia būtų gera nuotrauka. Tuomet ir gavau dovanų juostinį fotoaparatą. Tokia buvo pradžia… Šiandien džiaugiuosi, jei užfiksuotos akimirkos sukelia minčių, emocijų. Manau, tai yra svarbiausia fotografijoje“, – atvirai savo darbus pristatė R. Maskaliūnienė.

Autorės teigimu, fotografija – labai brangus malonumas, todėl ji labai dėkinga ambulatorijos kolektyvui, prisidėjusiam prie jos idėjos ir parėmusiam finansiškai.

„Jei atsirastų rėmėjų, fotografijų galima būtų pakabinti ir daugiau. Šioje ambulatorijoje tai pirmoji mano paroda ir, manau, bus dar jos papildymas, nes jau girdėjau tokių pageidavimų“, – sakė ji.

Bendrosios praktikos slaugytoja S. Leščinskienė pastebi, kad eidama ambulatorijos koridoriumi, negalinti atsigrožėti nuotraukomis. O nuotraukas atspausdinti, įrėminti, iš tiesų nėra pigu. Ji pasidžiaugė, kad kolektyvas neprieštaravo, reikalingoms išlaidoms surinko pinigėlių, todėl šios nuotraukos galėjo papuošti ambulatoriją. Turima planų po kažkiek laiko atnaujinti parodą, nuotraukų pakabinti antrame ambulatorijos aukšte bei laiptinėje.

Pati fotografijų autorė prisipažįsta: „Fotografija – tai ne tik vaizdai.Tai mintys, jausmai… O nuostabiausia, kad kiekvienas galime įžvelgti nebūtinai tą patį…“

 

Asta Raicevičienė, VšĮ Kėdainių PSPC atstovė viešiesiems ryšiams

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video