„Radvilų virtuvė“: nuo gardžiausių patiekalų iki paskaitų ir erdvių vaikams (FOTOGALERIJA)

 „Radvilų virtuvė“: nuo gardžiausių patiekalų iki paskaitų ir erdvių vaikams (FOTOGALERIJA)

Saulėtas šeštadienis kėdainiečiams prasidėjo vėlyvais pusryčiais, į kuriuos kvietė kaip niekad gardžiai kvepiantis senamiestis. Čia nuo 11 val. net seiles nuryti kvietė patys įvairiausi kvapai: nuo įmantriausių saldėsių iki kopūstienės, kuria festivalio svečiai buvo vaišinami nemokamai.

Įdienojus renginio svečių kraują kaitino gatvės muzikantų pasirodymai, lindy-hop‘o šokėjai bei parkūro akrobatai. Kiek vėliau senamiesčio praeiviai ėmė burtis į vidinį Grėjaus kiemelį. Čia vyko paskaitą-diskusija apie didikus Radvilas, kurią vedė istorikė, dvarų kultūros tyrinėtoja, heraldikos žinovė, kartu su Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi apkeliavusi Lietuvos pilis ir dvarus bei tyrinėjusi kulinarinį Lietuvos paveldą – Neringa Dambrauskaitė.

Festivalio metu nebuvo pamiršti ir patys mažiausieji. Carito kiemelyje jų laukė pačios įvairiausios veiklos: piešimas kreidelėmis, žaidimas su kinetiniu smėliu, taiklumą lavinantys žaidimai, fotosesija su balionais. Taip pat mažuosius festivalio lankytojus  lindy-hopo šokėjai mokino judesio meno ir ekspresijos.

Antrą kartą įvykusį festivalį vainikavo apdovanojimai.

[#gallery=1412#]

Rašyti komentarą

Dėmesio! El. paštas nebus skelbiamas. Komentuodami esate atsakingi už savo išsakytas mintis. Gerbkime vieni kitus, venkime patyčių, nekurstykime neapykantos ir susipriešinimo. Skaitytojų komentarai neatspindi „Rinkos aikštės“ redakcijos nuomonės.

Už komentarus atsakingi juos parašę asmenys.


Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video